Zuivelhoeve Dieren

Raclette Maaltijd

 

Benodigdheden (voor 4 personen)

- 900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken, 

- ca. 12 aardappels            - 3 tomaten
 
- uitjes en augurken,          - verse peterselie en bieslook

- 2 uien                               -  versgemalen peper
 
- bakje champignons         - salades naar keuze
 

 

Bereidingswijze

De aardappelen onder stromend water schoonboenen en in aluminiumfolie gewikkeld 30 minuten in de oven poffen.
Uien in ringen snijden en licht fruiten. Paprika’s in reepjes en champignons en tomaten in plakjes snijden.
Plaats het stuk raclettekaas op het apparaat en verwarm het. Vervolgens schraapt iedereen naar behoefte kaas over de lekkere hapjes, bestrooien met versgemalen peper en de kruiden.
Kaas regelmatig keren, zodat beide kanten gelijk op gaan.
Heb je geen origineel raclette- apparaat, leg dan een plak ontkorste kaas in je pannetje en schuif het onder de warmtebron. Binnen een paar minuten is de kaas warm en gesmolten met een zalig krokant korstje!
De Zwitsers schrapen de gesmolten kaas over de gepofte (of gekookte) en in schijven gesneden aardappel. Maar ook met allerlei groenten, vleeswaar of vis is dit heerlijk.

Serveer bij dit gerecht een witte droge wijn of thee!



filiaal